Sfântul Antonie cel Mare cinstit la Cluj-Napoca

De sărbătoarea Sfântului Cuvios Antonie cel Mare, duminică, 17 ianuarie 2015, parohia recent înființată de pe strada Soporului, din Cluj-Napoca, își va serba hramul, informează Radio Renaşterea.

În ajunul sărbătorii, Slujba Vecerniei Mari unită cu Litia va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Parohul Bisericii „Sfântul Antonie cel Mare”, părintele Robert Kovacs, a declarat că ierarhul este așteptat cu mult drag de credincioșii parohiei sale, mai ales că este prima dată când Mitropolitul Clujului va sluji în această parohie: „Sâmbătă seara, de la ora 17, ierarhul alături de părintele protopop Gheorghe Braica și ceilalți slujitori va oficia slujba Vecerniei Mari cu Litie. Bucuria noastră este sporită de prezența și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei care va sluji pentru prima dată în parohia noastră”.

Sărbătoarea parohiei Sfântul Antonie cel Mare va continua duminică prin oficierea Sfintei Liturghii la care va sluji, ca invitat special, părintele Ioan Bizău de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Parohia „Sfântul Antonie cel Mare” a fost înființată în anul 2014, la solicitarea credincioșilor de pe strada Soporului.

Comentarii Facebook


Știri recente