Sfântul Antipa, cinstit la Mănăstirea Christiana. Din 2002, este ocrotitorul obștii și al vârstnicelor îngrijite de maici

Mănăstirea Christiana din București l-a cinstit luni pe Sfântul Antipa de la Calapodești, unul dintre ocrotitorii spirituali ai așezământului monahal. Cu acest prilej, obștea monahală împreună cu credincioșii prezenți au participat la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți.

În anul 2002, Patriarhul Teoctist le-a oferit maicilor de la Mănăstirea Christiana icoana relicvar cu un fragment din moaștele Sfântului Antipa.

„Noi îl avem pe Sfântul Antipa ocrotitor al mănăstirii din anul 2002, pe 1 iulie, când am avut o acțiune pentru copii și Preafericitul Părinte Teoctist, vrednicul întru pomenire, ne-a adus această icoană spre ocrotire și ajutorul mănăstirii noastre. De atunci a devenit ocrotitorul mănăstirii, noi în fiecare an îl cinstim pe Sfântul Antipa”, a spus stavrofora Benedicta Chirobocea, stareța mănăstirii, potrivit Trinitas TV.

În anul 2007, la Mănăstirea Christiana au început lucrările unui nou lăcaș de cult, închinat Nașterii Maicii Domnului și Sfântului Antipa. În prezent lucrările de construcție se află în stadiu avansat.

„Când am cerut binecuvântare Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pentru hramul acestei mari biserici, ne-a pus hramul Nașterea Maicii Domnului și pe Sfântul Antipa, deci este încă o dată ocrotitor și ajutător al mănăstirii noastre”.

În cadrul mănăstirii funcționează un cămin pentru persoane vârstnice, 22 de bătrâne beneficiază de servicii socio-medicale și de consultații de medicină generală, geriatrie, cardiologie, recuperare, psihologie și stomatologie.

„Căminul are 22 de locuri și permanent sunt ocupate toate. A fost, și încă este, o perioadă mai grea. Trebuie să le ocrotim mai mult și să aveam grijă de bătrâne. Sperăm să trecem cu ajutorul lui Dumnezeu, cu rugăciunile Sfântului Antipa. Să ne dea sănătate, înțelepciune și putere ca să putem duce și misiunea căminului și alte ascultări ale mănăstirii spre slava lui Dumnezeu”, a adăugat stavrofora Benedicta.

Obștea monahală de la Mănăstirea Christiana este formată din 15 monahii și surori, dintre care una este medic și zece sunt asistente medicale.

Sursă foto: Arhiva Ziarului Lumina

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente