Sfânta Taină a Cununiei – Comuniunea iubirii

Sfânta Taină a Cununiei – Comuniunea iubirii este o nouă apariție editorială semnată de pr. dr. Vasile Gavrilă. Tipărită cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, la Editura BASILICA a Patriarhiei Române, cartea aduce explicați privind sensurile profunde ale tainei care devine icoană a iubirii și unirii spirituale dintre Hristos și Biserică: Taina Cununiei

„În Sfânta Taină a Cununiei se exprimă iconic comuniunea de iubire a lui Hristos-Mirele cu Biserica-Mireasa Lui. Este semnificativ faptul că prima mi­nune săvârșită de Hristos a fost transformarea apei în vin la Nunta de la Cana Galileei, la care au fost in­vitați El și Mama Sa – Fecioara Maria si ucenicii lui (cf. Ioan 2,1-11). Prin urmare, iubirea dintre mire și mireasă este binecuvântată și sfințită prin prezența harică a lui Hristos și a Bisericii la acest eveniment înțeles ca fiind călătorie împreună spre iubire veșni­că din împărăția Sfintei Treimi”, se menționează în Nota Editorială.

„Prezentul ghid este o împărtășire din experiența vie a Bisericii și din teologia patristică pe care doresc să o împărtășesc, la rându-mi, fraților mei, preoți și creștini, care ar dori să afle: ce este această Taină, cum se naște și se desăvârșește ea; care sunt scopul sau finalitatea ei, ce se petrece cu tinerii atunci când merg în fața Sfântului Altar al Bisericii și devin miri și mirese, pentru a ști, în final, cum devin ei Mireasă nenuntită – Biserica vie a mirelui Hristos”, menționează pr. dr. Vasile Gavrilă în argumentul acestei cărți.

Comentarii Facebook


Știri recente