Sfânta Parascheva mi-a dublat bucuriile şi mi-a înjumătăţit problemele: Dan Negru

Într-un mesaj transmis cu prilejul pelerinajului de la Iaşi, prezentatorul Tv Dan Negru o numeşte prietenă pe Sfânta Parascheva şi evidenţiază că i-a dublat mereu bucuriile şi i-a înjumătăţit necazurile.

„Mi-e dor de prietena mea din Iași. Se fac doi ani de când lipsesc de la ziua ei… De mulți ani, în octombrie, vin la Iași să-i mulțumesc că m-a purtat prin lumină tot anul. Revelionul mulțumirilor mele e mereu pe 13 octombrie. Îi spun prietenă și nu fac, astfel, vreo necuviință, pentru că prietenia e cea care dublează bucuriile și înjumătățeste necazurile.  Și asta am simțit că a făcut în viața mea prietena Sfânta Parascheva. Mereu mi-a dublat bucuriile și mi-a înjumătățit problemele. Găsiți-vă un sprijin care sa facă asta în viața voastră. Eu îl am. În octombrie, an după an, am învățat sa-i aduc mulțumiri. Atunci e revelionul mulțumirilor mele…”, a transmis Dan Negru.

Anul acesta, racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost aşezată spre închinare pelerinilor, în baldachinul din proximitatea catedralei, în data de 8 octombrie.

În ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată, începând cu ora 9.30, pe un podium amplasat pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane.

În zonă vor fi amenajate culoare de acces pentru cei care vor dori să participe la slujbă și care, în număr restrâns, vor putea să intre în spații delimitate – astfel încât să nu se creeze grupuri mari de persoane și să se poată păstra distanța recomandată de autorități. Slujba va putea fi urmărită și de la distanță pe câteva ecrane de mari dimensiuni amplasate în această zonă.

Sursă foto: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente