Sfânta Muceniță Filofteia, oaspetele Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei

În perioada 4-5 noiembrie 2013, satul Fințești din comuna Năeni, județul Buzău, va fi gazda unui eveniment deosebit: în biserica parohială, vor fi depuse moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș. Astfel, timp de două zile, credincioșii din zonă și din împrejurimi sunt așteptați să poposească în lăcașul de cult din Fințești și să se închine înaintea raclei cu moaștele Sfintei Filofteia care, pentru noi, românii dreptmăritori creștini, întruchipează nevinovăția și credința neabătută, dincolo de greutățile acestei lumi.

Luni, 4 noiembrie, Chiriarhul de la Buzău, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, va întâmpina, în localitatea amintită, alături de preoți și credincioși, sfintele moaște ale dumnezeieștii copile, mucenița Filofteia, aduse de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

După cum informează Agenția de Știri BASILICA, în data de 6 noiembrie, sfintele moaște vor fi purtate spre Episcopia Sloboziei și Călărașilor, apoi, după data de 11 noiembrie, racla va fi pregătită pentru întoarcerea la Mănăstirea Curtea de Argeș din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Comentarii Facebook


Știri recente