Sfânta Matrona de la Moscova va fi cinstită joi în Biserica Tabacu din Bucureşti

Sfânta Matrona de la Moscova va fi cinstită joi în Biserica Tabacu din Bucureşti, lăcaş de cult frecventat de comunitatea rusă din Capitală. Este a doua celebrare a sfintei în Biserica Ortodoxă Română.

Hotărârea ca Sfânta Matrona să fie trecută în Calendarul Bisericii Ortodoxe Române a fost luată în ședința Sfântului Sinod din 15 februarie 2018.

La Biserica Tabacu programul liturgic va începe miercuri seară cu slujba Vecerniei. Sfânta Liturghie din ziua cinstirii Sf. Matrona, 2 mai 2019, va fi oficiată de la ora 06:00, pentru a le oferi posibilitatea participării și persoanelor care merg la serviciu, a transmis Pr. paroh Eugeniu Rogoti.

Biserica „Sfântul Nicolae”-Tabacu este frecventată de comunitatea rusă din Capitală, slujbele fiind oficiate atât în limba română, cât şi în slavonă. Lăcașul de cult adăpostește un fragment din moaștele Sf. Serafim de Sarov.

Sfânta Matrona

Sfânta Matrona s-a născut în anul 1881, în satul Sebino din ţinutul rusesc Tula. Deși a venit pe lume fără darul vederii și a pierdut folosirea picioarelor de la vârsta de 17 ani, datorită vieții sale ascetice și rugăciunii necontenite, Dumnezeu a învrednicit-o de darurile vederii înainte și al facerii de minuni.

5 lucruri inedite despre Sf. Matrona. ©Basilica.ro

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente