Sfânta Matrona a fost cinstită la primele ore ale dimineții într-o biserică bucureșteană

Sfânta Matrona a fost cinstită, la 70 de ani de la mutarea la cele veșnice, la Biserica „Sf. Nicolae – Tabacu” din Capitală. Părintele Paroh Eugeniu Rogoti a oficiat dis-de-dimineață slujba Utreniei și a Sfintei Liturghii.

„A fost o atmosferă deosebită, pentru că slujba a avut loc la prima oră a dimineții, la lumina lumânărilor, în această perioadă pascală, imediat după ce am văzut că Apostolul Toma s-a încredințat de Înviere și ne-a încredințat și pe noi de aceasta”, a declarat parohul pentru Basilica.ro.

Slujba a început în zori, pentru a putea participa cât mai mulți credincioși la sărbătoarea Sfintei Matrona de luni, 2 mai 2022. Foto: Basilica.ro / Raluca Ene

„La slujbă au participat credincioși care o iubesc pe sfântă, inclusiv credincioși ortodocși ruși și ucraineni. Ne-am rugat împreună pentru pace în această perioadă a Învierii”, a adăugat Părintele Eugeniu Rogoti.

Liturghia a fost urmată de un parastas pentru ctitori, în cadrul căruia a fost pomenit și Protopopul Aurel Munteanu, de la a cărui naștere s-au împlinit luni 140 de ani.

Icoana Sfintei Matrona pictată de Ierom. Antipa Burghelea de la Mănăstirea Antim a fost expusă spre cinstire luni, 2 mai 2022, la Biserica Sf. Nicolae – Tabacu din Capitală. Foto: Basilica.ro / Raluca Ene

Biserica Ortodoxă Română a introdus-o în calendarul bisericesc pe Sf. Matrona în 2018. De atunci, sfânta este cinstită anual în acest sfânt lăcaș frecventată de comunitatea rusă din Capitală.

Biserica „Sf. Nicolae – Tabacu” deține un fragment din moaștele Sf. Serafim de Sarov și o icoană a Sfintei Matrona pictată de Ierom. Antipa Burghelea de la Mănăstirea Antim.

A fost pomenit și protopopul martir Aurel Munteanu, la împlinirea 140 de ani de la naștere. Foto: Basilica.ro / Raluca Ene

Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente