Sfânta Maria Magdalena a fost cea mai devotată ucenică a Mântuitorului – Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul

Episcopul vicar patriarhal a vorbit duminică credincioșilor bucureşteni despre devotamentul Sfintei Maria Magdalena față de Hristos. Cuvântul a fost adresat cu prilejul hramului singurei biserici din capitală închinată mironosiţei cinstită de Biserica Ortodoxă în 22 iulie.

Biserica Parohiei Sfântul Antonie cel Mare din Sectorul 4 al Capitalei are ca hram secundar sărbătoarea Sfintei Maria Magdalena.

„După ce L-a cunoscut pe Hristos și s-a vindecat de posesia demonică a fost asemenea Sfântului Apostol Petru cea mai devotată ucenică a Mântuitorului Iisus Hristos”, a spus ierarhul.

Totodată, Preasfinția Sa a menționat și locurile din Sfânta Evanghelie unde este menționată activitatea sfintei mironosițe după vindecare:

„Apare pe locul cel dintâi în lista Evangheliștilor care enumeră numele femeilor purtătoare de mir din dimineața învierii, în călătoriile Mântuitorului în Țara Sfântă precum și alături de Sfânta Fecioară Maria în zilele Sfintelor Pătimiri”.

Cu prilejul hramului a fost adusă în pelerinaj copia icoanei Maicii Domnului Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu.

Începând cu luna ianuarie a anului 2017, în patrimoniul lăcașului de cult se află un fragment din moaștele Sfintei Maria Magdalena, primit în dar din Grecia.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente