Sfânta Lumină a ajuns în Transilvania cu ajutorul Jandarmeriei Române

Colonelul Cristian Paliștan, comandantul Jandarmeriei Brașov, alături de preotul militar Ion Epaminond Boroș, au preluat de la Aeroportul Otopeni Lumina venită din Țara Sfântă.

„O misiune ce poartă o înaltă încărcătură emoțională, dar și o mare responsabilitate. Poate, cel mai valoros transport special pe care Jandarmeria Română îl poate avea în responsabilitate” au scris pe Facebook responsabilii cu comunicarea ai Jandarmeriei Române.

Sfânta Lumină a fost transportată pe traseul Predeal – Brașov. La Predeal, jandarmii au oferit Sfânta Lumină Junilor Brașovului și Ansamblului Feciorilor Făgărașului.

Următoarea oprire a fost la Catedrala din Brașov, de unde Sfânta Lumină de la Ierusalim a fost distribuită în toată Transilvania.

La final, Sfânta Lumină a ajuns și la Jandarmeria Brașov, ai cărei reprezentanți au scris pe Facebook:

Când viața ne-a așternut înainte necazuri, Dumnezeu ne-a pus sub picioare o stâncă, iar când necazurile au fost mai mari, Dumnezeu ne-a dat aripi… Iar când credeam că nu mai avem scăpare, Dumnezeu ne-a dăruit, prin Învierea Sa, Sfânta Lumină.”

Cu 13 ani, în urmă, când a fost adusă pentru prima dată Lumina Sfântă de la Ierusalim, ea a fost dusă în Transilvania de un jandarm. De atunci, aceasta a devenit o tradiție anuală care înnobilează misiunile jandarmilor.

Foto credit: Jandarmeria Brașov

Comentarii Facebook


Știri recente