Sfânta Lumină a ajuns în România. „Va lumina noaptea Sfintei Învieri, răsplătind evlavia credincioşilor”

Sfânta Lumină a ajuns sâmbătă la Bucureşti. Aeronava a aterizat pe aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni, în jurul orei 19:00.

Părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Românești de la Ierusalim, Ierihon și Iordan, cel care a adus Sfânta Lumină, a fost întâmpinat de o delegaţie condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

„Dăm slavă lui Dumnezeu că şi anul acesta pământul care a fost luminat cu lumina Evangheliei de către unul dintre ucenicii Mântuitorului Iisus Hristos a fost din nou binecuvântat cu lumina Sfintei Învieri adusă de la Ierusalim”, a declarat Preasfinţia Sa pentru Agenţia de ştiri Basilica.

„Această Sfântă Lumină, dusă către Catedrala Patriarhală şi în diferite locuri ale ţării, în catedrale, în mănăstiri şi biserici, va lumina noaptea Sfintei Învieri răsplătind evlavia, dragostea, lacrimile şi pocăinţa celor care prin fapte bune, prin virtuţi, nădejde neclinitită în milostivirea lui Dumnezeu s-au pregătit pentru întâmpinarea acestei sărbători”, a afirmat ierarhul.

Preasfinţia Sa a reamintit că Mântuitorul Iisus Hristos este Lumina cea adevărată care luminează pe tot omul cel ce vine în lume.

„Ştim că Hristos Domnul a umplut de lumină şi bucurie tot pământul prin venirea Sa în trup, făcându-Se asemenea oamenilor în afară de păcat. El a luminat ochii orbilor, inimile ucenicilor şi le-a îndreptat către propovăduirea Evangheliei, când ca un Om, în acelaşi timp şi Dumnezeu fiind, a luminat cele de sub pământ prin pogorârea cu sufletul la iad şi apoi a poruncit ca lumina Evangheliei să fie dusă de ucenicii şi Apostolii Săi până la marginile lumii”.

Pe aeroport au fost prezenţi reprezentanţi ai eparhiilor care vor duce Sfânta Lumină în ţară.

În intervalul orar 19.30 – 20.30, va avea loc, pe Colina Bucuriei, procesiunea primirii Sfintei Lumini de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la Catedrala Patriarhală.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Comentarii Facebook


Știri recente