Sfânta Liturghie și moment festiv de Ziua Națională, la München

În Parohia Nașterea Domnului din München a fost săvârșită duminică, 29 noiembrie 2015, Sfânta Liturghie în biserica Sfântul Willibrord de către Pr. paroh Alexandru Nan, Protopop al Bavariei și fostul paroh, Pr. Mircea Basarab. În cadrul Sfintei Liturghii mulți copii și adulți s-au împărtăşit.

La momentul predicii, Pr. paroh Alexandru Nan, pornind de la Evanghelia duminicii, s-a oprit asupra cuvintelor Învățătorul Cel bun. Pr. Alexandru s-a referit la Iisus ca Învățătorul Cel bun, amintind de persoana divino-umană a Acestuia, la învățătura desăvârșită pe care a adus-o, la metoda Sa învățătorească și, nu în ultimul rând, la roadele aduse de învățătura Sa. Pr. Alexandru a sublinit și legătura între Hristos ca Persoană și învățătura Sa, referindu-se și la faptul că încă din primele secole creștine, la întrebarea inamicilor creștinismului, care întrebau ce a adus nou Hristos față de întemeietorii altor religii, mulți părinți au afirmat: Hristos S-a adus pe Sine Însuși, făcându-Se ascultător până la moarte pe Cruce, cum subliniază Apostolul Pavel. În finalul cuvântului său, pr. Alexandru a subliniat nevoia de Hristos și de învățătura Sa, mai ales în lumea secularizată de astăzi, scoțând în evidență necesitatea unei reevanghelizări.

La finalul Sfintei Liturghii, copiii și tinerii Școlii parohiale au oferit un scurt moment festiv cu ocazia Zilei Naționale. Întrucât marți nu este zi liberă în Germania, a fost marcat acest eveniment în această duminică premergătoare marii sărbători a neamului românesc. Copiii au interpretat câteva poezii patriotice și au cântat cântece naționale, purtând în mâini mai multe steaguri tricolore și o hartă a României. La sfârșitul acestui moment festiv, membrii corului Armonia (corul parohiei), împreună cu toți credincioșii prezenți, au interpretat imnul Deșteaptă-te române.

Comentarii Facebook


Știri recente