Sfânta Liturghie oficiată în limbaj mimico-gestual. Credincioșii deficienți de auz s-au rugat ocrotitorului lor spiritual în Biserica Sfântul Elefterie din Capitală

Numeroși credincioși deficienți de auz și vorbire s-au rugat ocrotitorului lor spiritual în Biserica Parohiei Scaune din București, în ziua sărbătorii Sfântului Ierarh Meletie.

Credincioși hipoacuzici din București și din țară au participat luni, 12 februarie 2018, la Sfânta Liturghie oficiată în limbaj mimico-gestual de preoții slujitori ai comunității surzilor din Capitală.

Hram în comunitatea surdo-muților din București. Sfânta Liturghie în limbaj mimico-gestual la "Biserica Scaune" cu prilejul pomenirii Sfântului Meletie, ocrotitorul persoanelor cu deficiențe de auz și de vorbire.

Posted by TRINITAS TV on 12 Februarie 2018

Pr. Mirel Ilie, parohul comunității ortodoxe a surzilor din Capitală, a spus că Sfântul Ierarh Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei este nu doar ocrotitorul comunității pe care o păstorește ci și „patronul și ocrotitorul întregii lumi a surzilor”.

„Astăzi ne-am bucurat, împreună cu credincioșii deficienți de auz și vorbire din apropierea Bucureștilor și nu numai, de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, de comuniunea și părtășia frățească și dragostea cu care Dumnezeu ne-a încununat dăruindu-ne încă o zi la anii noștri”, a declarat pentru Radio Trinitas Pr. Mirel Ilie.

Comunitatea surzilor din Bucureşti a fost înfiinţată în anul 1999, slujbele în limbaj mimico gestual fiind oficiate într-o sală din cadrul Mănăstirii Radu Vodă. Din anul 2007 comunitatea hipoacuzică din Capitală participă la cultul divin public în Biserica „Sfântul Elefterie“-Vechi.

Arhiepiscopia Bucureştilor a început demersurile pentru construirea unui aşezământ social destinat persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire din Municipiul Bucureşti şi împrejurimi. În prezent comunitatea hipoacuzicilor din Capitală numără peste 3000 de persoane.

Foto credit: Mirel Ilie

Comentarii Facebook


Știri recente