Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea Slobozia

10 noiembrie 2013, în Duminica a 25-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Mușcelului și Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor au slujit la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia, după cum informează sf-esc.ro

Această zi a fost încununată de Sfânta Liturghie, unde sub protia celor doi ierarhi au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, exarhul mănăstirilor, părinți stareți, preoți și diaconi.

Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a dat răspunsurile liturgice.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa, a explicat sensul duhovnicesc al pericopei evanghelice despre samarineanul milostiv, punând la inimă îndemnul Mântuitorului, acum, la începutul Postului Nașterii Domnului, ca fiecare să ne facem aproapele tuturor celor căzuți între tâlharii păcatelor și ai viciilor.

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Mușcelului i-a îndemnat pe credincioși, după cuvântul Sfântului Apostol Pavel, să se împace cu Dumnezeu, să se împace cu aproapele și cu sine însuși, pentru a lăuda pe Dumnezeu prin faptele lor.

Chiriarhul locului a hirotesit întru protosinghel pe ieromonahul Nectarie, din obștea mănăstirii și a acordat Ordinul „Crucea Sloboziei, în Grad de Cruce Aniversară” domnului colonel Nicolae Parepa.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Mușcelului și Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor au binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujbă.

Mâine, 11 noiembrie 2013, racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia se va întoarce în Arhiepiscopia Argeșului și Mușcelului de unde au venit.

Comentarii Facebook


Știri recente