Sfânta Liturghie arhierească în parohia „Buna Vestire” din municipiul Târgu-Mureş

În data de 29 martie, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Buna Vestire” din municipiul Târgu-Mureş. La altarul acestei biserici slujesc Părinţii Mihail Pop şi Călin Budai.

Arhipăstorul Alba Iuliei a fost întâmpinat de către o mulţime mare de enoriaşi, care au umplut apoi frumosul locaş de rugăciune din centrul municipiului Târgu-Mureş după cum a precizat Arhid. Liviu Stanciu, Secretar eparhial Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Biserica are o arhitectură deosebită, fiind construită din piatră, între anii 1926-1936. Principalul ei ctitor a fost Emil Dandea, primarul oraşului din acea perioadă.Locaşul de închinare are 12 vitralii lucrate în atelierele Patriarhiei Române în anul 1960, iar pictura în tehnica fresco a fost renovată recent.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…