Sfânta Liturghie arhierească în localitatea arădeană Andrei Şaguna

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat duminică, 4 decembrie 2016, Sfânta Liturghie la Biserica cu hramurile Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel şi Sfântul Ierarh Andrei Şaguna din localitatea Andrei Şaguna, județul Arad, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a explicat credincioșilor întelesurile duhovnicești ale pericopei evanghelice.

La final, părintele paroh Adrian Mariş i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântarea adusă comunității parohiale.

***

Biserica a fost construită între anii 1926-1936 de o comunitate de familii româneşti colonizate, venite din Cenadul  unguresc  şi aşezate aici. Numele satului a fost dat după  numele ierarhului ardelean Andrei Şaguna care a avut acelaşi itinerar (din Ungaria în Transilvania).

În anul 2013 a avut loc sfințirea bisericii parohiale din localitate, după ce lucrările de consolidare, înfrumuseţare şi restaurare ale picturii au fost finalizate. Cu această ocazie, biserica a primit şi un al doilea hram Sfântului Ierarh Andrei Şaguna,  Mitropolitul Transilvaniei. Slujba de sfinţire şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Comentarii Facebook


Știri recente