Sfânta Filofteia cinstită la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, împreună cu Preasfințitul Părinte Visarion, Episcop al Tulcii, a săvârșit astăzi, 7 decembrie 2014, în binecuvântata zi de prăznuire a Sfintei Mucenițe Filoteia, Sfânta Liturghie Arhierească, înconjurați de un ales sobor de preoți și diaconi, la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș. De asemenea, a fost oficiată și slujba parastasului pentru toți ctitorii și binefăcătorii bisericii, potrivit eparhiaargesului.ro

Răspunsurile la strană au fost date de Corul Seminarului Teologic Ortodox Sf. Neagoe Vodă Basarab din Curtea de Argeș.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a oferit trei distincții de iconom stavrofor: PC Părinte Consilier Ovidiu Vlăsceanu, PC Părinte Consilier Nicolae Dinică, precum și PC Părinte Consilier Robert Nicolae. Părintele Diacon Robert Sorescu a fost ridicat la rangul de Protodiacon.

Preasfințitul Părinte Visarion a adresat un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți în care a amintit de pilda citită astăzi din Sfânta Evanghelie, îndemnând la credință și răbdare, la încredere în iconomia lui Dumnezeu, la rugăciune curată și viață asemenea sfinților.

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Calinic a mulțumit pentru cuvântul de învățătură și prezența la Argeș a PS Visarion, apoi a pus la sufletul dreptcredincioșilor îndemnuri către recunoștința pentru darul vieții, precizând că trebuie să avem credință, să ne rugăm, să iertăm și astfel să punem, iar și iar, început bun vieții noastre.

În toată această perioadă credincioșii s-au închinat, în număr mare, la racla cu Moaștele Sf. Mucenițe Filoteia, așezată la intrarea în Paraclisul Arhiepiscopal, toți primind, pentru a înfrunta mai bine frigul de afară, o gustare caldă din partea Arhiepiscopiei.

Comentarii Facebook


Știri recente