Sfânta Cuvioasă Xenia sărbătorită în Episcopia Giurgiului

Biserica Ortodoxă a sărbătorit-o astăzi, 24 ianuarie, pe Sf. Cuv. Xenia. În această zi, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în Biserica „Sf. Ioan Rusul și Sf. Cuv. Xenia” din localitatea Comana, Protopopiatul Herești, informează site-ul episcopiagiurgiului.ro.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioșilor au fost aduse spre închinare de la Catedrala Episcopală din Giurgiu părticele din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, și părticele din moaștele Sfântului Mc. Ioan Rusul, de la mănăstirea cu același nume din localitatea Slobozia de Giurgiu. În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Ambrozie a vorbit despre viața pilduitoare a Sfintei Cuvioase Xenia. După Sfânta Liturghie, au fost sfințite două icoane ale celor doi ocrotitori ai bisericii din localitatea Comana. În continuare, Preasfinția Sa a săvârșit o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului locaș trecuți la cele veșnice.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a oferit preoților slujitori albumul „Mănăstirea Comana – Istorie, Legendă, Spiritualitate”. În același timp, Preasfințitul Ambrozie a evidențiat și activitatea frumoasă din punct de vedere pastoral-misionar, cultural și social-filantropic, pe care o desfășoară în parohie, părintele consilier Ciocănel Marian, parohul bisericii. Credincioșii prezenți la acest moment important din viața parohiei au primit icoane cu chipul Sfintei Cuvioase Xenia și ultimul număr al publicației „Familia Ortodoxă”.

Comentarii Facebook


Știri recente