Sf. Trei Ierarhi cinstiți de elevii Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Galați

Manifestările dedicate Sfinților Trei Ierarhi în municipiul Galați au continuat la Colegiul Național Vasile Alecsandri din municipiu, care, din anul 2012, se află sub ocrotirea marilor dascăli ai lumii și ierarhi, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar și mass-media.

În acest context, elevii şi cadrele didactice au organizat un amplu program cultural-artistic în amfiteatrul Prof. Ioan Tohăneanu.

În debutul festivităţilor, Corul Seminarului Teologic Sfântul Apostol Andrei şi un grup coral al Colegiului Vasile Alecsandri au susţinut un concert de muzică bisericească și contemporană, după care au fost rostite scurte cuvinte – învățături din opera Sfinților Trei Ierarhi.

Aflat în mijlocul tinerilor, Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a prezentat auditoriului câteva eseuri și mărturii ale elevilor prestigiosului Colegiu gălățean cu privire la importanța și rolul educației religioase în viața tânărului, precum și o serie de proiecte cu caracter social-filantropic derulate de cadrele didactice și elevi în anul 2015.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a premiat performanța în educație, 47 de elevi cu rezultate deosebite la olimpiade și concursuri școlare naționale și internaționale primind premii în bani și daruri de carte.

Între invitaţi s-au numărat reprezentanţi ai altor şcoli şi licee gălăţene, profesorii de odinioară ai Colegiului, acum pensionari, precum şi numeroşi elevi.

Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din Galaţi este şcoala cu cele mai mari performanţe din judeţ, fiind recunoscută pe plan naţional. Celebra şcoală gălăţeană a avut un parteneriat istoric, în perioada interbelică, cu Seminarul Teologic Sfântul Apostol Andrei din Galaţi. Acest parteneriat s-a actualizat, în ultimii aproximativ zece ani, cu parohia Sfinţii Trei Ierarhi din Galaţi, o parte dintre profesorii acestei instituţii de învăţământ făcând parte din această parohie.

Pe baza acestei vechi tradiţii, în cadrul sărbătorii Sfinţilor Trei Ierarhi din anul 2012, la propunerea conducerii Colegiului Naţional Vasile Alecsandri, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, a emis o gramată chiriarhală de rânduire a Sfinţilor Mari Dascăli ai lumii şi Ierarhi ca patroni spirituali ai acestui Colegiu.

Comentarii Facebook


Știri recente