Sf. Sfinţit Mc. Corneliu Sutaşul – protector spiritual pentru Parohia „Balta Albă” din Bucureşti

Sfântul Sfințit Mucenic Corneliu Sutașul a fost sărbătorit marţi, 13 septembrie 2016, de creștinii ortodocși.

În București, numeroși credincioși s-au rugat pentru ajutor la biserica din cartierul Balta Albă, ce îl are ca ocrotitor.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS Pr. paroh Vasile Cristian Niță.

***

Sfântul Corneliu a fost unul dintre centurionii împăratului roman Tiberiu din orașul Cezareea Palestinei. Potrivit cărții Faptele Apostolilor, datorită îmbrățișării învățăturii Mântuitorului Hristos și faptelor de milostenie pe care le făcea a fost cel dintâi păgân primit la creștinism.

După ce a fost botezat, Corneliu l-a însoțit pe Sfântul Apostol Petru în misiunea de propovăduire, iar mai târziu a fost hirotonit episcop. A fost prins în orașul Schepsia, unde a fost martirizat în urma refuzului său de a renunţa la credinţă.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…