București | În zi de hram, Parohia ocrotită de Sfântul Corneliu a organizat o acțiune filantropică pentru familiile din comunitate

Singura biserică din Capitală care îl are ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Sfinţit Mucenic Corneliu Sutaşul, și-a serbat astăzi hramul. Cu acest prilej, Parohia a oferit familiilor cu posibilități financiare limitate 300 pachete cu alimente.

Sărbătoarea istorică a parohiei Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Cornelie Sutașul – Balta Albă a început din 12 septembrie 2017, prin oficierea Vecerniei cu Litie și a Acatistului Sfântului Corneliu.

În ziua hramului, după ceremonialul liturgic a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii şi binefăcătorii sfântului locaş adormiţi întru Domnul. Au participat numeroși credincioși atât din parohie, cât și din alte zone ale Bucureștiului.

La final au fost împărțite mai multor familii cu posibilități financiare limitate din parohie, 300 pachete cu alimente. Valoarea totală a produselor dăruite a fost de aproximativ 3.000 lei, a declarat Pr. Paroh Vasile-Cristian Niţă pentru Radio Trinitas.


Biserica Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Cornelie Sutașul – Balta Albă a fost ridicată în anul 1939 din iniţiativa Pr. Dumitru Popovici şi a primarului comunei suburbane Dudeşti-Cioplea, Constantin C. Brânzoi. Locaşul este situat la intersecţia Bulevardului Basarabia cu Bulevardul Nicolae Grigorescu – zona Diham.

Foto credit: Parohia Balta Albă

Comentarii Facebook


Știri recente