Sf. Neagoe Basarab, sărbătorit de seminarişti la biserica istorică Bucur Ciobanul

Liga Culturală „Nifon Mitropolitul” de la Seminarul Teologic Ortodox București şi-a serbat sâmbătă patronul spiritual, pe Sf. Neagoe Basarab. Pentru a cinsti memoria marelui domnitor, membrii ligii au participat la Sfânta Liturghie oficiată, în aer liber, la biserica Bucur Ciobanul.

Slujba a fost oficiată de preotul Daniel Gheorghe, în prezenţa parohului, pr. Ionuț Bărbulescu. Foto credit: Facebook/Liga culturală Nifon Mitropolitul

„Elevul Fișcuci Bogdan-Ștefan din clasa a XII-a A, președinte al Ligii Culturale, a expus un cuvânt de învățătură despre viața Sfântului Neagoe Basarab, prezentând activitatea sa, modelul pe care îl oferă pe plan cultural și educațional, dar și motivul pentru care este ocrotitor al organizației noastre. De asemenea a predicat și părintele Ionuț Bărbulescu, profesor în cadrul Seminarului, mulțumind pentru munca elevilor seminariști în activitatea lor”, au notat reprezentanţii ligii pe contul oficial de Facebook.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de mai mulţi elevi seminariști. Foto credit: Facebook/Liga culturală Nifon Mitropolitul

Liga Culturală Nifon Mitropolitul este o societate non-profit ce activează în cadrul Seminarului Teologic Ortodox București, înființată de elevii acestuia în anul 2013.

Foto credit: Facebook/Liga culturală Nifon Mitropolitul

Comentarii Facebook


Știri recente