Sf. M. Mc. Gheorghe ne îndeamnă să fim mărturisitori ai credinţei – Episcopul vicar Timotei Prahoveanul

„Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, unul dintre sfinţii iubiţi ai Bisericii, ne îndeamnă să fim mărturisitori ai credinţei în Mântuitorul Iisus Hristos cel înviat din morţi”, a spus în a doua zi de Paşti Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor le-a vorbit credincioşilor care au participat la Slujba Sfintei Liturghii oficiate în Catedrala Patriarhală istorică despre virtuţile Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Sfântul Gheorghe este pomenit anul acesta în Biserica Ortodoxă Română în data de 29 aprilie şi nu în 23 aprilie, urmare a deciziei Sfântului Sinod.

Potrivit Preasfinţiei Sale, Sfântul Gheorghe este „ocrotitor al armatei şi al celor care luptă împotriva întunericului”.

Ce reflectă martiriul

Oferindu-l exemplu pe Sfântul Gheorghe, Părintele Episcop a reflectat în predica sa la convingerea lăuntrică în puterea lui Dumnezeu pe care o au cei care îşi mărturisesc credinţa cu riscul pierderii vieţii lor pământeşti.

„Putem mărturisi uşor prin cuvinte credinţa noastră, dar cea mai puternică credinţă, cea mai completă este aceea a mărturisirii prin martiriu”.

„Nimeni nu poate spune că sfinţii aceştia au iubit ceva mai mult decât pe Dumnezeu, pentru că şi-au sacrificat propria lor viaţă vărsându-şi sângele şi mărturisind iubirea lor pentru Stăpânul din Ceruri”, a explicat ierarhul.

Nădejdea în Dumnezeu

În continuare, Episcopul vicar Timotei Prahoveanul a recomandat ca indiferent de încercările prin care vom trece în această viaţă să avem nădejde în Dumnezeu care ne oferă posibilitatea de a trăi veşnic.

„Dincolo de încercări, dincolo de valurile care se ridică mai mult decât am putea noi înfrunta nădejdea noastră se îndreaptă către Domnul cel înviat din morţi Care ne învaţă că dacă El a înviat şi noi într-o zi vom învia”.

„Dacă îmbătrânim şi observăm cum anii trec, lăsând urme asupra noastră şi asupra altora, tot aşa vom înţelege că singurul fără de moarte este Mântuitorul Iisus Hristos cel înviat din morţi, iar cei care cred în El au posibilitatea de a trăi veşnic”, a mai spus Preasfinţia Sa.

La finalul omiliei sale, PS Timotei Prahoveanul L-a rugat pe Mântuitorul Iisus Hristos cel înviat din morţi „să ne dăruiască bucuria pe care au avut-o toţi cei care s-au întâlnit cu El după Înviere şi mai ales să primească darul iertării pe care El l-a lăsat ucenicilor Săi”.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente