Sf. Ioan Botezătorul este ocrotitorul a două milioane de români

Sfântul Ioan Botezătorul este sărbătorit astăzi, 7 ianuarie, în Biserica Ortodoxă Română. Cu acest prilej, două milioane de români își sărbătoresc ocrotitorul.

Sfântul Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului este cel mai mare dintre profeți, glasul care striga în pustie ‘gătiți calea Domnului’, unește Vechiul și Noul Testament. Trimis de Dumnezeu în deșert să anunțe vestea cea bună a venirii lui Mesia Hristosul și să pregătească calea lui Iisus, Ioan își împlinește misiunea botezând pe Iisus în apele Iordanului. De acum strălucirea lui urma sa scadă, iar a Mântuitorului să crească.

Totuși, chiar după venirea Harului și moartea lui ca martir, Ioan Botezătorul continuă sa fie pentru creștini, în sens duhovnicesc, Înaintemergătorul Domnului. Model de înfrânare, de pocăință, de curățire de patimi prin asceză și rugăciune, inițiator al vieții monastice și a celei pustnicești, Ioan nu va înceta niciodată să fie cel care gătește calea ce duce la Hristos.

Sărbătorea de astăzi marchează sfârșitul sărbătorilor de iarnă.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…