Sf. Ioachim şi Ana, exemplu de cum poate fi pusă în lucrare căsătoria – Preasfinţitul Macarie

În ziua sărbătoririi Sfinţilor Ioachim şi Ana, Episcopul Macarie al Europei de Nord a reflectat la exemplul de viaţă sfântă al părinţilor Născătoarei de Dumnezeu în care putem identifica în ce mod „poate fi pusă în lucrare căsătoria”:

„Prin jertfelnicie, răbdare și dragoste unul pentru altul, o dragoste care nu e consumată doar «în doi», nu e egoistă, ci este o dragoste care se împlinește prin ascultarea față de voia lui Dumnezeu”, a spus Preasfinţia Sa la Oslo.

Potrivit Părintelui Episcop, căsătoria „este o binecuvântare, dar și o răspundere, iar față de darurile lui Dumnezeu noi avem datoria de a le păstra așa cum sunt și de a le pune în lucrare”.

„Avem datoria de a respecta, cu frică și cutremur, această Taină a Cununiei despre care însuși Sfântul Apostol Pavel ne spune că mare este. Dacă nu respectăm această Taină, dacă nu apărăm căsătoria, atunci nu doar că ne arătăm nepăsători față de darul lui Dumnezeu, dar ne facem și împotrivitori ai planului Său pentru omenire”, a spus ierarhul.

În perioada 7-9 septembrie 2018 Preasfințitul Macarie a Europei de Nord a vizitat comunitățile românești din Copenhaga și Oslo.

Duminică, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei românești din Oslo și a botezat-o pe prunca Ana, cel de-al doilea copilaș în familia preotului paroh din capitala Norvegiei.

Foto Credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Ziua Colegiului Național Sfântul Sava

Elevii și profesorii prestigioasei instituții de învățământ, Colegiul Național Sfântul Sava, au serbat ziua liceului, vineri, 3 decembrie 2021, în contextul apropierii sărbătorii Sfântului Cuvios Sava cel Sfințit (5 decembrie). Sărbătoarea a debutat cu o…