Sf. Constantin şi-a întâmpinat sfârşitul cu demnitate: ÎPS Ciprian, la ctitoria brâncovenească din Râmnicu Sărat

Virtuțile și faptele credinței sale jertfelnice se oglindesc în sfârșitul martiric al vieții sale pământești, întâmpinat cu demnitate și curaj în fața călăilor păgâni care-i propuneau convertirea la islam, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian despre Sfântul Constantin Brâncoveanu. Cuvintele au fost rostite luni, la ctitoria brâncovenească din Râmnicu Sărat.

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a reamintit că martirii Brâncoveni „şi-au purtat crucea suferințelor până la capăt, L-au mărturisit pe Mântuitorul Hristos cu prețul vieții, învrednicindu-se de botezul sângelui, care le-a adus cununa sfințeniei”.

Înaltpreasfinţia Sa a binecuvântat luni, 16 august, lucrările de pictură efectuate între anii 2018-2020 în pridvorul Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Râmnicu Sărat, apoi a oficiat Sfânta Liturghie.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

Biserica a fost construită în perioada 1691-1697 de Sfântul Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu și spătarul Mihai Cantacuzino, unchiul său. În urma unor lucrări de consolidare și restaurare, lăcașul de cult a fost resfințit în data de 15 august 2014.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente