Sf. Ap. Timotei cinstit la Termoli | Liturghia a fost oficiată de trei ierarhi ai Bisericii noastre

Sute de români din Italia au participat astăzi la Sfânta Liturghie oficiată de trei ierarhi ai Bisericii noastre în catedrala din Termoli. A fost celebrată sărbătoarea aducerii moaștelor Sfântului Apostol Timotei la Termoli.

Liturghia a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, Preasfințitul Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, și de Preasfințitul Timotei Prahoveanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o procesiune cu moaștele Sfântului Apostol Timotei, care au fost purtate pe străzile orașului din Peninsulă.

La evenimentele religioase din oraşul italian au participat clerici din protopopiatul în care se află lăcaşul de cult, dar şi preoţi şi credincioşi din protopopiatele învecinate, din Sicilia, Calabria etc.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a dăruit pentru biserica din Termoli o icoană reprezentând pe Sfântul  Apostol Timotei.

Dăm slavă lui Dumnezeu pentru această zi binecuvântată în care, deşi zi de lucru, mulţi credincioşi şi-au luat liber şi au venit să se închine şi să îl cinstească pe Sfântul Apostol Timotei, pildă de râvnă tinerească în trăirea şi propovăduirea evangheliei lui Hristos, a spus Preasfinţitul Părinte Siluan.

Mai multe informaţii despre moaştele Sfântului Apostol Timotei a oferit pentru Radio Trinitas Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Moaştele ascunse în vremuri tulburi de unul dintre episcopii locului au fost descoperite în cripta de sub Basilica din Termoli în anul 1945, atunci când au început ample lucrări de restaurare a basilici.  Ele au fost transferate apoi în basilică şi aşezate într-un loc special aproape de Sfântul Altar, a spus PS Timotei Prahoveanul.

Această sărbătoare îl cinsteşte în mod deosebit pe Sfântul Timotei şi îi îndeamnă pe toţi să fie credincioşi aşa cum a fost el întrucât Sfântul Apostol Pavel îl numea adeseori „fiu preaiubit în credinţă”, a evidenţiat Preasfinţia Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente