Sf. Ap. Andrei, Ocrotitorul României cinstit la Giurgiu

Biserica Ortodoxă îl sărbătorește la 30 noiembrie pe Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului , înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica „Sfântul Apostol Andrei” din mun. Giurgiu. În cuvântul de învățătură rostit celor prezenți, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a vorbit despre viața și activitatea desfășurată de Sfântul Apostol Andrei, cel care este supranumit, pe bună dreptate, „Apostolul Românilor”. Acesta, a arătat ierarhul, a chemat pe mulți la dreapta credință, desfășurând o bogată activitate misionară ce l-a purtat până în Dobrogea. Aici, a transmis strămoșilor noștri geto-daci cuvântul Evangheliei, botezându-i în numele Sfintei Treimi. De aceea, a încheiat Preasfinția Sa, Sfântul Apostol Andrei, este cinstit ca ocrotitor și cel dintâi părinte spiritual al românilor, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

La eveniment au participat sute de credincioși care s-au putut închina la părticele din moaștele Sfântului Apostol Andrei, ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și ale Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu și așezate într-un loc special amenajat în apropierea sfântului locaș.

Răspunsurile la strană au fost date de Corul Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul” din mun. Giurgiu.

La final, ierarhul a oferit părintelui Jica Marius Constantin, parohul bisericii, o icoană a Maicii Domnului, iar părintelui Găulea Marian Gabi, de la aceeași parohie, o icoană a Mântuitorului Hristos. La eveniment a fost prezent și domnul deputat Florian Nicolae, membru în Adunarea Eparhială, care a primit din partea Preasfințitului Părinte Ambrozie o icoană cu chipul Sfântului Apostol Andrei și Almanahul bisericesc pe anul 2013, apărut la Editura Episcopiei Giurgiului. De asemenea, toți credincioșii prezenți au primit pachete cu alimente și iconițe.

Comentarii Facebook


Știri recente