Sesiune de formare în cadrul Proiectului Alege Școala!

În cadrul proiectului „Alege Școala!”, 40 de preoți din Protoieriile Galați, Brăila, Tecuci, Târgu Bujor și Nicorești au participat, zilele acestea, la două sesiuni de formare. Strategiile pentru prevenirea abandonului școlar au fost prezentate de formatori din cadrul Patriarhiei Române, dar și de coordonatori din partea World Vision Romania, parteneri în proiect.

„Ceea ce este important din conținutul acestor teme este faptul că am atras atenția asupra creșterii copiilor și asupra implicării părinților în educația copiilor. Preoții trebuie să îi formeze pe părinți mai întâi pentru a le împărtăși ceea ce nici școala și nici alte instituții nu pot să le împărtășească, adică această creștere în sânul familiei, iar formarea în sânul familiei trebuie să aibă scop și formarea pentru a merge la școală, pentru a dobândi această zestre spirituală cu care copiii vor crește în viață, vor fi oameni maturi, capabili și responsabili”, a declarat pentru TRINITAS TV Părintele Gheorghe Holbea, Prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Aceste sesiuni de formare, organizate la Așezământul filantropic „Sf. Pantelimon” – Lacu Sărat au fost ultimele la care au participat preoți din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente