Serile Filocalice Nepsis | La Roma a fost susţinută conferinţa „Din naștere român, în veșnicie al lui Hristos”

Pr. Constantin Sturzu

„Din naștere român, în veșnicie al lui Hristos” a fost tema conferinţei susţinută marţi de Pr. Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, în cadrul „Serilor Filocalice Nepsis”, la Roma.

Părintele a subliniat faptul că statul de creştin depăşeşte orice naţionalitate înaintea lui Dumnezeu, fapt pentru care Judecata de Apoi „nu vom fi împărțiți pe popoare, dar vom merge acolo cu toate ale noastre, cu personalitatea noastră, cu identitatea noastră  și implicit cu identitatea de român”.

Însă, părintele Constantin Sturzu a evidenţiat că tradițiile, obiceiurile, limba și cultura fac parte din noi și nu trebuie să negăm naționalitatea noastră în fața celorlalți, doar pentru a nu fi catalogați cu caracteristicile negative ale neamului nostru.

Un alt subiect abordat în cadrul evenimentului a vizat comportamentul şi provocările tinerilor creştini din societatea actuală.

Faptele bune pe care le facem să nu fie pentru slava deșartă sau laudă, ci pentru a manifesta iubirea către Dumnezeu, așa cum El ne-a spus ca „Daca ați făcut unora din acești frați mai mici, Mie mi-ați făcut”, a subliniat părintele Sturzu.

Invitatul serii filocalice a încheiat evenimentul afirmând că „cel mai bun lucru este să ne rugăm pentru cei care ne batjocoresc, să dăm exemplu prin faptele noastre si să iubim pe cei ce ne necăjesc, în așa fel încât Domnul să lucreze prin noi pentru a aduce și pe alții la credința”.

Comentarii Facebook


Știri recente