Serile Brâncuși: Conf. Adrian Lemeni a vorbit despre importanța vieții lăuntrice în societatea tehnicizată

Conferențiarul Adrian Lemeni a susținut joi seară la Biserica Brâncuși – Paraclis Patriarhal din capitală conferința „Importanta vieții lăuntrice în societatea tehnicizată de astăzi”.

Evenimentul a fost deschis de Preotul Paroh Costel Burlacu, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Conferențiarul Adrian Lemeni a vorbit despre modul prin care tehnologia modelează viața omului din societatea contemporană.

„Voi încerca să vă împărtășesc structurat câteva coordonate ale temei propuse pentru această seară, una de actualitate. Nu partea de informație este semnificativă. Am propus pentru întâlnirea din această seară tema ‹Importanta vieții lăuntrice în societatea tehnicizată de astăzi›”.

„Vreau să vă spun dintru început că în ultima carte publicată, ‹Tehnicizarea inumană a vieții› am căutat să fundamentez o teză pe care o consider semnificativă, anume că mediile tehnologice de astăzi structurează și organizează într-un mod riguros și totalitar, duhul lumii”, a spus conf. Adrian Lemeni.

Tema conferinței a fost aleasă întocmai pentru a răspunde la întrebările omului contemporan care trăiește într-o societate puternic digitalizată.

„Noi, oamenii, suntem mereu în căutarea unor răspunsuri, ne află mereu în fața unor provocări tot timpul pentru că viața ne aduce provocări. Zbuciumul acesta ne face să avem mereu întrebări și să căutăm răspunsuri pentru ele”, a declarat pentru Trinitas TV Diaconul Gheorghe Anghel, slujitor la Biserica Brâncuși.

„Aceste conferințe au fost gândite ca un răspuns la întrebările pe care omul contemporan le are. Nu este ușor să trăiești în lumea actuală puternic laicizată, digitalizată și să nu ai întrebări”.

Seria de conferințe duhovnicești de la Biserica Brâncuși este organizată pentru a marca 15 ani de la sfințirea pietrei de temelie a lăcașului de cult.

Foto credit: Parohia Brâncuși

Comentarii Facebook


Știri recente