Seria evenimentelor prilejuite de comemorarea Părintelui Dumitru Stăniloae, la final

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala București, a organizat în perioada 7-8 octombrie 2017 o serie de evenimente prilejuite de comemorarea Părintelui Dumitru Stăniloae.

După participarea în data de 7 octombrie la slujba parastasului oficiată la Mănăstirea Cernica, membrii ASCOR au fost prezenți la conferința intitulată Trăirea duhului filocalic redescoperit de părintele Dumitru Stăniloae în contextul actual. Evenimentul a avut loc în sala de festivități a Protoieriei Sector III Capitală. În cadrul manifestării au conferențiat: părintele Gheorghe Holbea și părintele Vasile Gavrilă.

În debutul conferinței, părintele Vasile Gavrilă a vorbit despre scrierile Părintelui Stăniloae și rolul pe care acesta l-a avut în traducerea Filocaliei. De asemenea, îndrumătorul ASCOR București a subliniat faptul că marele dogmatist a trăit la hotarul dintre viața monahala și viața de familie.

La rândul său, părintele Gheorghe Holbea a vorbit despre itinerariul filocalic al teologului Sfintei Treimi, precum și despre aspecte mai puțin cunoscute din viața acestuia. Cu această ocazie, părintele a prezentat și câteva manuscrise din colecția personală.

Între discursurile celor 2 vorbitori, organizatorii au pregătit un film în care Părintele Stăniloae vorbea despre jertfă și iubirea aproapelui, informează Anca Popa, Director Departament Media și Comunicare ASCOR București.

La final, conferențiarii au răspuns întrebărilor puse de cei prezenți. De asemenea, membrii ASCOR au realizat un scurt moment artistic.

În ultima zi a acțiunilor cultural – religioase, membrii Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români au participat la o slujbă de Te Deum. Serviciul religios a fost oficiat la Paraclisul Universitar Sfântul Nicolae – Ghica.

Cu acest prilej, ASCOR București a organizat un moment festiv dedicat părintelui Vasile Gavrilă la aniversarea a 25 de ani de slujire în biserica studenților și îndrumare a activității desfășurate de organizația de tineret.

Foto credit: Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala București

Comentarii Facebook


Știri recente