Comemorarea Părintelui Dumitru Stăniloae. La Mănăstirea Cernica a fost oficiată slujba parastasului pentru marele dogmatist

Astăzi au debutat evenimentele prilejuite de comemorarea părintelui Dumitru Stăniloae, la 24 de ani de la trecerea sa la cele veșnice. Manifestările cultural – religioase vor avea loc în perioada 7-8 octombrie 2017 și sunt organizate de Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România (ASCOR), filiala București.

Activitățile au debutat sâmbătă, 7 octombrie 2017, cu participarea membrilor ASCOR la Sfânta Liturghie oficiată în biserica Mănăstirii Cernica. În continuare, tinerii au fost prezenți la săvârșirea parastasului la mormântul marelui dogmatist. Slujba a fost ținută de părintele Constantin Iordăchescu, fost vicepreședinte ASCOR.

La serviciul religios au participat tineri din București, membrii ASCOR din 4 filiale din țară, Arad, Brașov, Bacău și Timișoara, precum și alți credincioși care au dorit să se alăture, informează Anca Popa, Director Departament Media și Comunicare ASCOR București.

Din programul manifestărilor prilejuite de comemorarea părintelui Dumitru Stăniloae fac parte:

  • Conferința intitulata Trăirea duhului filocalic redescoperit de Părintele Dumitru Stăniloae în contextul actual. Aceasta va avea loc la în data de 7 octombrie la sediul Protoieriei Sector 3 Capitală, ora 19:00. Vor conferenția părintele Gheorghe Holbea și părintele Vasile Gavrilă.
  • Sfânta Liturghie oficiată, în data de 8 octombrie 2017, la Paraclisul Universitar Sfântul Nicolae -Ghica. Aceasta va fi urmată de slujba de Te Deum pentru începutul anului universitar.

    Foto credit: Asociația Studenților Creștini Ortodocși din Romania (ASCOR), filiala București.

Comentarii Facebook


Știri recente