Seri duhovnicești în Episcopia Caransebeșului

Limitele postului, Sfânta Taină a Spovedaniei şi a Împărtăşaniei, recunoştinţa, postul şi rugăciunea – aripi spre cer. Sunt temele dezbătute la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Govândari, Reşiţa unde s-au desfăşurat o serie de activităţi duhovniceşti.

Astfel, zilele trecute  în prezenţa unui număr mare de credincioşi,  preoţii invitaţi de la parohiile reşiţene au susţinut câte un cuvânt de învăţătură. Tema generală a fost „Postul şi rugăciunea”, ca metode de îmbunătăţire a vieţii personale şi ca posibilitate de apropiere de Dumnezeu, ne informează diac. Pavel Canea, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

 „Cred că aceste seri de împreună rugăciune sunt binevenite, pentru că oamenii prezenţi în fiecare seară, au avut posibilitatea să cunoască şi alţi preoţi în afara celor ce slujesc permanent la parohie. Cred, de asemenea, că fiecare seară a fost un moment de bucurie comună şi de zidire sufletească. Să ne ajute Dumnezeu să putem continua!” a precizat părintele paroh Petru Berbentia.

La finalul fiecărei seri, după cuvintele de mulţumire obişnuite, preoţii au continuat la oficiul parohial, discuţiile ce privesc viaţa religioasă, precum şi problemele curente ale parohiilor.

Comentarii Facebook


Știri recente