Sentimentul dragostei față de țară trebuie cultivat și întărit: Mitropolitul Andrei la aniversarea Diviziei 4 Infanterie „Gemina”

„Sentimentul dragostei față de țară și de valorile ei trebuie cultivat și întărit, într-o lume care relativizează aceste lucruri scumpe”, a spus Mitropolitul Andrei la împlinirea a 105 ani de la înfiinţarea Divizei 4 Infanterie „Gemina”.

Momentul aniversar a fost organizat joi, 12 august 2021, începând cu ora 10:00, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca. Mitropolitul a oficiat o slujbă de Te Deum.

Ierarhul le-a urat ofițerilor Armatei a 4-a, ostașilor și tuturor lucrătorilor „binecuvântare de la Dumnezeu și multe rezultate spirituale”.

În cadrul evenimentului, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei a oferit colonelului Petru Pah, șeful de stat Major al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, distincția „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului.

De asemenea, a avut loc decorarea Drapelului de Luptă al diviziei cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Comandor cu însemn de pace pentru militari. Au fost conferite embleme de onoare și de merit unor cadre militare din comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Ceremonia militară a fost urmată de inaugurarea Muzeului Militar „Mareșal Constantin Prezan” – Filiala Transilvania a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”. Noul muzeu are amenajate trei săli în care este prezentată istoria şi evoluţia militară a Transilvaniei.

Divizia 4 Infanterie „Gemina” este continuatoarea Armatei a 4-a (de Nord). Subordonată Statului Major al Forțelor Terestre, divizia îndeplinește misiunile de apărare națională, de generare a structurilor operaționale participante în teatrele de operații, precum și de sprijinire a autorităților locale în caz de urgențe civile.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente