Seminarul Teologic Ortodox din Arad a primit vizita Patriarhului României

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a întâlnit, astăzi, 26 septembrie 2011, cu elevii și profesorii Seminarului Teologic Ortodox din Arad, după cum informează Radio TRINITAS.

Cu această ocazie, Preafericirea Sa le-a vorbit tinerilor seminariști despre importanța cultivării rugăciunii neîncetate: „Cu cât secularizarea este mai puternică, cu atât spiritualitatea trebuie să fie mai intensivă. Secularizării nu i se poate răspunde printr-o acrobație intelectuală și nici prin argumente de ordin logic, ci prin sfințenie. Singura forță care poate contracara spiritualizarea este sfințenia ca legătură a omului cu Dumnezeu cel Unul Sfânt. În această privință nu contează cantitatea sau numărul orelor de rugăciune, cât permanenta rugăciune făcută cu mintea, chiar și în afara orelor de rugăciune liturgică. Deci, gândul la Dumnezeu este totdeauna o rugăciune. Este foarte important să avem această practică a rugăciunii pentru că oamenii simt când mergem în mijlocul lor, dacă preotul sau profesorul de Religie sau asistentul social este un om duhovnicesc sau nu. Cunoștințele intelectuale sunt foarte necesare, dar nu sunt suficiente”.

Prezent la eveniment, Arhiepiscopul Aradului, Înaltpreasfințitul Timotei, i-a mulțumit Patriarhului României pentru vizita desfășurată în eparhia pe care o conduce: „În zilele de astăzi, în mod deosebit, pentru școlile teologice, care se află la început de an școlar și universitar, reprezintă o încurajare pentru noi și de aceea vă mulțumim cu devotament filial, rămânându-vă în ascultare și cu întregul nostru apel la ceea ce înseamnă conștiința noastră de ucenici ai Preafericirii Voastre”.

Întâlnirea de astăzi a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cu elevii și profesorii Seminarului Teologic Ortodox din Arad a încheiat vizita pe care Preafericirea Sa a desfășurat-o încă de vineri, 23 septembrie 2011, în Arhiepiscopia Aradului.

Comentarii Facebook


Știri recente