Seminarul Teologic Ortodox de la Mănăstirea Pasărea, înfiinţat în urmă cu un sfert de secol, şi-a serbat ocrotitoarea

Seminarul Teologic Ortodox Liceal de la Mănăstirea Pasărea şi-a serbat sâmbătă ocrotitoarea, pe Sfânta Muceniţă Filofteia (7 decembrie).

Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată, în prezenţa elevelor şi a cadrelor didactice, de un sobor de preoţi condus de Arhim. Nectarie Șofelea, Exarhul administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în calitate de delegat al Patriarhului României.

„Le-am transmis elevelor, profesorilor şi tuturor invitaţilor binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, încredinţându-i de aprecierea şi preţuirea pe care Preafericirea Sa o poartă tuturor celor care învaţă şi se ostenesc la această instituţie teologică”, a declarat Arhim. Nectarie Șofelea pentru Radio Trinitas.

După Sfânta Liturghie a avut loc un moment festiv în timpul căruia au fost premiate elevele Seminarului participante la Concursul organizat în cadrul instituției, intitulat „Tradiții și obiceiuri în satul românesc. Viața și activitatea marilor noștri patriarhi Nicodim Munteanu și Justin Moisescu”.

Apoi, în curtea mănăstirii s-a desfășurat un concurs de bătut toaca.

Seminarul Teologic „Sfânta Filofteia”, înființat în anul 1995, se află astăzi în orașul Brănești, în aceeași curte cu Liceul Teoretic „Traian Lelescu” și Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau”.

Forma de învățământ este de cursuri de zi, cu durata de patru ani.

Foto credit: Radio Trinitas / Preot Cornel Enache

Comentarii Facebook


Știri recente