Seminarul Teologic din Buzău | Ziua Profesorilor serbată în pelerinaj la mănăstirile de pe Valea Slănicului

Ziua mondială a profesorilor a fost serbată într-un mod inedit la Seminarul Teologic din Buzău: Profesorii, împreună cu elevii și cu ostenitorii instituției au efectuat un pelerinaj la mănăstirile de pe Valea Slănicului.

Pelerinajul din 5 octombrie 2017 a fost organizat de Pr. Mihai Milea, profesorul de studii biblice al Seminarul Teologic Ortodox Chesarie Episcopul din Buzău și Președintele Fundației pentru copii Sfântul Sava de la Buzău.

Pelerinii s-au deplasat cu trei autocare. Primul popas a fost la Mănăstirea Găvanu, informează Pr. prof.  Cristian Marius Dima, Consilier eparhial.


Ziua Mondială a Educației sau Ziua Profesorilor
(World Teacher’s Day)


În continuare, la Campusul pentru copii al Fundației Sfântul Sava de la Buzău, din Bisoca, Părintele Mihail și voluntarii asociației au invitat la masă pelerinii, într-o atmosferă festivă și familială totodată.

După-amiază, grupul de elevi și profesori a ajuns la Mănăstirea Poiana Mărului. Ctitoria Sfântului Cuvios Vasile de la Poiana Mărului a fost cel mai important așezământ monastic și cultural de la curbura Carpaților, din secolul al XVIII-lea.

În biserica așezământului monahal de la Poiana Mărului, elevii clasei a douăsprezecea au interpretat o dramatizare a Confesiunilor Fericitului Augustin. Piesa a fost realizată de seminaristul Teodor Ionuț Însurățelu.

Autorul – protagonist, scenograf și regizor – a redat, cu sobrietate teologică și originalitate stilistică, mesajele răscolitoare din renumitul jurnal penitențial și de iubire nemăsurată de Dumnezeu, cea mai citită scriere a celui mai prolific scriitor de limbă latină din primul mileniu, a transmis Pr. Cristian Marius Dima.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente