Seminarul Teologic din Buzău, Școală europeană

Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău se numără printre unitățile școlare declarate câștigătoare în cadrul competiției naționale „Școală Europeană”, ediția 2014. Distincția reprezintă o recunoaștere a calității și dimensiunii europene a procesului educativ la Seminarul din Buzău, alăturându-l celorlalte școli buzoiene premiate în edițiile precedente.

„Trăim astăzi momente de nespusă bucurie în școala noastră întrucât s-a afișat pe site-ul Ministerului Educației Naționale rezultatul concursului Școală Europeană. Școala noastră s-a clasat pe locul doi din 117 școli candidate. Aceasta reprezintă o încununare a eforturilor echipelor de proiect care în decursul ultimilor ani au încercat să deschidă învățământul teologic spre spațiul educațional european”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Dr. Gheorghe Sava-Popa, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Buzău.

Printr-o serie de programe și proiecte educaționale formale și non-formale, desfășurate de profesori și elevi, succesul încununează un lung proces de învățare.

„Competiția s-a adresat tuturor unităților de învățământ preuniversitar care au desfășurat și desfășoară programe și proiecte educaționale europene și a vizat evaluarea calitativă a managementului și strategiei manageriale, precum și a impactului acestor activități din programele și proiectele comunitare asupra culturii organizaționale și a ethosului școlar”, a spus Pr. Prof. Cristian Marius Dima, coordonator proiecte europene.

Aflată la cea de-a XI-a ediție, Competiția „Școală Europeană” este o inițiativă a Ministerului Educației Naționale, care se bucură de recunoaștere din partea instituțiilor europene. La cele 11 ediții ale competiției au participat peste 1500 de unități de învățământ. Dintre acestea, 376 au primit certificatul și trofeul „Școală Europeană”.

Comentarii Facebook


Știri recente