Seminarul Teologic din București i-a mulțumit ocrotitorului spiritual pentru o activitate rodnică într-un an dificil

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a oficiat luni Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din București, la pomenirea Sf. Ier. Grigorie Teologul, ocrotitorul școlilor teologice. I-a fost alături și Părintele Director Marian Colțan de la Seminarul Teologic Ortodox din București. Instituția și-a serbat ocrotitorul, mulțumindu-i sfântului pentru condițiile bune de activitate dintr-un an dificil pentru educație.

Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a vorbit în omilia sa despre viața Sfântului Grigorie Teologul.

„Sfântul Grigorie, într-o perioadă foarte scurtă de timp, a reușit ca prin predica și prin strădania sa să schimbe viața Bisericii din Constantinopol”, a spus Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.

La slujbă au fost pomeniți ctitorii și profesorii, precum și elevii seminarului trecuți la Domnul de-a lungul timpului.

La final, Părintele Director Marian Colțan a vorbit despre activitatea instituției în perioada marcată de pandemia de Covid-19.

„Ne-am preocupat ca toți elevii și profesorii să aibă la îndemână instrumentele necesare. Cu ajutorul Ministerului Educației Naționale și al Direcției de Învățământ a Primăriei Sectorului 4, s-au distribuit 100 de tablete cu internet gratuit, pentru ca procesul de învățământ să se desfășoare în condiții foarte  bune”, a spus părintele director.

„Profesorii și-au continuat desăvârșirea didactică, pregătindu-se pentru gradele didactice, mai ales în cadrul profilului postliceal sanitar. Biblioteca seminarului a beneficiat anul acesta de cărți noi, pentru ca elevii, deși în școala online, să se poată documenta”, a adăugat el.

Părintele Director Marian Colțan a mulțumit lui Dumnezeu și sfântului ocrotitor al Seminarului Teologic din București pentru buna desfășurare a activității într-un an dificil pentru educație. Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

„Mulțumirile noastre în acest moment se îndreaptă către Dumnezeu și către Sfântul Grigorie Teologul”, a încheiat părintele director.

Seminarul Teologic Ortodox din București a avut o istorie zbuciumată. În comunism a fost desființat și reînființat.

Folosirea clădirilor de la Mănăstirea Radu Vodă datează din 1948, cu o pauză de aproape un deceniu, când, în aceste clădiri sechestrate de stat, a funcționat o școală politică a Partidului Comunist Român și un liceu laic.

În anul şcolar 2004-2005 a fost dată în folosinţă noua clădire, construită cu sprijinului Băncii Mondiale şi al Primăriei Sectorului 4. Seminarul Teologic Liceal Ortodox este inclus în schema Ministerului Educației și funcționează ca un liceu teoretic laic cu profil teologic.

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…