Seminarul Mănăstirii Neamț participă la concursul internațional Small Montmartre of Bitola

O echipă de 28 de elevi de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi” – Mănăstirea Neamț, secția Patrimoniu cultural, coordonați de prof. Dan Țârdea și prof. Oana Grădinaru, va participa și în acest an la concursul „Small Montmartre of Bitola”, organizat în Macedonia, cu un proiect din 28 de piese constând în realizarea hărții Macedoniei, pe care sunt proiectate mănăstirile reprezentative și icoanele sfinților ocrotitori ale acestora.

„În 2012, ediție la care au participat aproximativ 11.000 de copii din 22 de țări, am obținut marele premiu al concursului Bitola, fiind prima dată în 30 de ani când România a câștigat premiul I. Participăm și anul acesta, tot cu o lucrare colectivă, lucrare la care 28 de elevi dintre cei mai buni au trudit mult. Putem spune că Seminarul Mănăstirii Neamț se îndreaptă și anul acesta spre marele premiu”, a declarat prof. Dan Țârdea.

„În urma concursului de anul trecut, elevii noștri au câștigat marele premiu și o excursie în Macedonia. Anul acesta, domnul Dan Țârdea a venit cu o propunere de proiect original: harta Macedoniei și sfinții ocrotitori”, a spus și prof. Oana Grădinaru.

Lucrările elevilor seminariști vor fi trimise spre Bitola (Macedonia), iar rezultatul concursului se va afla în luna aprilie 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente