Seminarul din Bucureşti a câştigat a doua ediţie a Concursului Naţional de Muzică Psaltică (VIDEO)

2018.05.12 - Concursul National de Muzica Psaltica, la UNMB - 038

Grupul psaltic al Seminarului Teologic din Bucureşti a câştigat a doua ediţie a Concursului Naţional de Muzică Psaltică desfăşurată sâmbătă la Universitatea de Muzică din Bucureşti.

Pe locul doi s-a clasat Seminarul din Suceava, iar pe locul trei cel din Craiova.

Anul trecut, prima ediţie a acestui concurs a fost câştigată de grupul psaltic al seminarului buzoian.

Prof. Nicolae Gheorghiţă, preşedintele juriului, a felicitat pe participanţi şi pe cei care au organizat concursul şi a apreciat faptul că ediţia de anul acesta a inclus un repertoriu mult mai dificil decât cea de anul trecut.

Mulţumim Bunului Dumnezeu că după o perioadă de strădanie, de efort din partea elevilor noştri s-a împlinit un vis mai vechi, deoarece am participat şi anul trecut, iar la această ediţie şi-au dat toată silinţa şi am obţinut locul I, a declarat pentru Trinitas Tv dirijorul grupului psaltic al seminarului bucureştean, arhid. prof. Nifon Constantin.

Concursul Naţional de Muzică Psaltică

Concursul Naţional de Muzică Psaltică îşi propune să încurajeze tinerii să studieze muzica psaltică, susţinând astfel păstrarea şi cultivarea acestui tezaur de cultură universală şi naţională.

De asemenea oferă imbold elevilor să valorifice interpretarea autentică a muzicii psaltice, să promoveze formaţiile de muzică psaltică valoroase ale instituţiilor de învăţământ teologic preuniversitar şi să faciliteze accesul tuturor elevilor teologi la acest gen de muzică.

Concursul se adresează formaţiilor (grupurilor) de muzică psaltică din cadrul celor 36 de seminarii şi licee teologice ortodoxe din România.

Foto credit: Mircea Popa/ZL

Comentarii Facebook


Știri recente