Seminariștii giurgiuveni și-au sărbătorit ocrotitorul

Ca în fiecare an, în ziua de 12 mai, profesorii şi elevii Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul” din Giurgiu îl cinstesc pe ocrotitorul lor spiritual, Sfântul Mucenic Ioan Valahul. Anul acesta, manifestările religios-culturale închinate acestui moment s-au desfăşurat în biserica „Buna Vestire”, paraclisul tinerilor seminariști. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de părinţii profesori ai școlii teologice, informează TRINITAS TV.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârşită și o slujbă de parastas pentru vrednicul de pomenire Preafericitul Părinte Patriarh Teoctist, ctitorul spiritual al acestei şcoli teologice. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, începând cu data de 12 mai 2008, Seminarul a primit numele „Teoctist Patriarhul”.

Manifestările închinate Sfântului Mucenic Ioan Valahul au continuat cu Festivalul naţional „Ritmuri de toacă”, aflat la a zecea ediţie.

Seminariștii câștigători au primit medalii, diplome, precum și premii în bani, reviste și cărți.

La final, elevii Școlii de Muzică „Victor Karpis” din Giurgiu au susținut un concert. La eveniment au fost prezente numeroase oficialităţi locale şi judeţene.

Comentarii Facebook


Știri recente