Seminariștii bucureșteni l-au colindat pe Patriarhul României

La Palatul Patriarhiei au venit astăzi, 14 decembrie 2011, primii colindători care să vestească apropiata sărbătoare a Nașterii Domnului. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în prezența membrilor sinaxei monahale, a primit Corul Seminarului Teologic „Nifon Mitropolitul” din București, care a susținut un program de colinde.

Patriarhul României a evidențiat, în cuvântul Său, simbolismul colindătorilor: „Colindătorii simbolizează pe îngerii de la Bethleem. Ei au vestit păstorilor și păstorii au vestit locuitorilor orașului vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. Deci, colindătorii merg mai înainte și apoi vin păstorii cu ajunul și mai târziu cu boboteaza din casă în casă”.

Tinerii seminariști au interpretat piese din repertoriul românesc, dar și internațional.

Pr. Mihai Aurel, directorul Seminarului „Nifon Mitropolitul” din București a declarat pentru TRINITAS TV: „Am avut astăzi bucuria de a vesti Nașterea Domnului prin cânt de colinde din sufletele acestor copii seminariști din București și colindând pe Întâistătătorul Bisericii noastre. Este o mare bucurie, este un privilegiu pentru acești elevi de a primi binecuvântare și merinde duhovnicească de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel pentru Sfintele Sărbători și vacanța pe care ei o așteaptă cu nerăbdare”.

La final, colindătorii au fost răsplătiți cu daruri de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente