Seminar despre familie la Palatul Patriarhiei

Comitetul Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană (CROCEU) se întrunește în perioada 16-18 mai 2014, la București, informează Ziarul Lumina. Astăzi, la Palatul Patriarhiei, începând cu ora 9:00, are loc un seminar de dialog la care participă membrii comitetului și alți reprezentanți și membri ai instituțiilor europene.

Tema seminarului de dialog de astăzi este „Familia în contextul crizei actuale”. Lucrările seminarului, împărțite în două sesiuni, se desfășoară în limba engleză. La eveniment participă reprezentanți ai Patriarhiei Ecumenice, Patriarhiei Mosocovei, Patriarhiei Române, Patriarhiei Bulgariei, Bisericii Ortodoxe a Ciprului și Bisericii Ortodoxe a Greciei, precum și parlamentari europeni și reprezentanți ai instituțiilor europene.

„În perioada 16-18 mai 2014, Comitetul Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană se reunește la București la inițiativa și invitația Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Această întrunire debutează cu un seminar de dialog în ziua de 16 mai, care va reuni reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană și experți europeni, oameni politici europeni, membri ai Parlamentului European și ai Comisiei Europene și reprezentanți ai Comisiei Europene în România. Acest seminar de dialog este fundamentat juridic în dreptul primar al Uniunii Europene, pentru că tratatul pentru funcționarea Uniunii Europene menționează dialogul constant, deschis, pe care Bisericile europene trebuie să îl ducă cu instituțiile europene”, ne-a spus părintele Sorin Șelaru, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române pe lângă instituțiile europene.

Întrunirea CROCEU se va încheia pe 18 mai, prin săvârșirea Sfintei Liturghii la Catedrala patriarhală din București.

„Scopul acestei întruniri este punerea la punct a metodologiei de lucru a CROCEU, însă seminarul de dialog din data de 16 mai are ca temă de dialog familia și mai ales crizele cu care se confruntă familia în contextul european. Am ales această temă pentru că anul acesta celebrăm a 20-a aniversare a anului familiei și pe 15 mai a fost ziua familiei la nivel european. Acest an ar fi trebuit să fie anul reconcilierii dintre viața de familie și viața pe care o ducem la locul de muncă. Pe lângă acestea trebuie să arătăm, mai ales, grija pe care Bisericile Ortodoxe o manifestă față de familie, pentru că familia se confruntă astăzi cu multiple provocări”, ne-a spus părintele Sorin Șelaru.

Comentarii Facebook


Știri recente