Seminar dedicat pastorației în situații de criză la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus

Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus a găzduit în perioada 15-17 mai 2017 seminarul de formare continuă pentru preoți intitulat Pastoraţia în situaţii de criză. Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul Educațional pentru Formare Continuă și Misiune.

La  manifestare au participat 15 preoţi de la parohiile din Arhiepiscopia Sibiului. Participanţii au avut posibilitatea să afle informaţii despre soluţiile pe care preoţii le pot utiliza în diferite situaţii de criză în familii şi în comunităţile încredinţate.

Referenţii evenimentului au fost: părinții Constantin Necula și Nicolae Moşoiu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Şaguna din Sibiu, Daniela Moşoiu, medic oncolog, şi medicul psihiatru Andrei Pătrîncă, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Potrivit lui Alexandru Dădîrlat, coordonatorul Departamentului de formare continuă şi misiune din Arhiepiscopia Sibiului, discuţiile au avut ca punct de pornire situaţiile de criză, şi anume: cele de doliu, divorţ şi boli în stadiu terminal. Preoţii întâlnesc din ce în mai multe situaţii de criză în comunităţile parohiale şi de aceea invitaţii au abordat aceste teme din perspectivă spirituală, pastorală, dar şi psihologică şi psihiatrică.

Următorul seminar de formare continuă pentru preoţii din Arhiepiscopia Sibiului va avea loc în perioada 6-8 iunie 2017, la Mănăstirea de la Sâmbăta de Sus. Subiectul întâlnirii îl va reprezenta pastoraţia persoanelor dependente. Vor urma seminarii pe tema pastorației copiilor și tinerilor, proiecte de economie socială în parohie și un seminar de comunicare media.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente