Şefii de promoţie din Bacău, premiaţi de Arhiepiscopul Ioachim

Arhiepiscopul Ioachim al Băcăului i-a premiat sâmbătă pe şefii de promoţie de la cele două Universităţi din Bacău şi pe elevii cu rezultate şcolare deosebite din municipiu. Ierarhul a oferit premii şi profesorilor care s-au evidenţiat prin activitatea de la catedră.

Evenimentul a avut loc la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din parcul Cancicov, după slujba Vecerniei.

Persoanele nominalizate au primit diplome de merit, cărți și bani.

Printre invitaţi s-au numărat:  Ida Vlad, Inspector Școlar General Bacău, Conf. Univ. Dr. Bogdan Constantin Rață, prorector la Universitatea „Vasile Alecsandri” și Prof. Univ. Dr. Nicolae Lupu, fost rector la Universitatea „George Bacovia” .

În cuvântul rostit, ierarhul şi-a prețuirea față de „profesorii care au semănat învățătura și înțelepciunea în mintea și sufletele tinerilor”.

Preotul Adrian Alexandrescu, inspector de specialitatea Religie în cadrul ISJ Bacău, „a apreciat implicarea și susținerea pe care Eparhia Romanului și Bacăului le arată față de tinerii studenți și elevi merituoși din județul Bacău”.

În total au fost oferite premii pentru 9 studenţi, 25 elevi, 27 directori de şcoli şi patru cadre didactice din învăţământul universitar.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente