Ședințe preoțești în protopopiatele Botoșani și Piatra Neamț

Preoții din Protopopiatul Botoșani s-au reunit luni, 14 ianuarie 2013, în ședința lunară. Referatul cu tema „Sinuciderea și incinerarea, semne ale dramei autonomiei umane” a fost prezentat de pr. Cristian Ștefan, de la parohia Vorona-Centru, județul Botoșani.

„În cadrul acestei temei s-a subliniat faptul că atât sinuciderea, cât și incinerarea reflectă suferința însingurării omului, în post-modernism. De asemenea s-a evidențiat efortul pe care Biserica trebuie să-l facă în vederea restabilirii comuniunii bazate pe dragostea creștină”, a relatat pr. Cristian Ștefan. La sediul Protopopiatului Piatra Neamț a avut loc marți, 15 ianuarie, conferința lunară cu preoții. Referatul cu tema „Evlavia Sfinților Împărați Constantin și Elena în apărarea dreptei credințe și susținerea Bisericii creștine” a fost expus de pr. Nicolae Iliuță de la parohia Dușești după cum aflăm din Ziarul Lumina.

„Au avut loc discuții pe baza temei prezentate. S-a amintit de faptul că în timpul lui Constantin cel Mare avortul a fost interzis. Referindu-se la o statistică, la Piatra Neamț s-a înregistrat pe an, până în 1989, în jur de 8.000 de nașteri. În prezent, pe an sunt înregistrate 2.000 de nașteri”, a relatat pr. Valentin Tofan, protopop al Protopopiatului Piatra Neamț. La finalul întâlnirii a avut loc un moment dedicat poetului Mihai Eminescu, susținut de pr. Dorin Ploscaru, de la parohia Vaduri II, care este și membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Comentarii Facebook


Știri recente