Ședința solemnă a Sfântului Sinod și Congresul dedicat familiei

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a reunit pe 28 octombrie în ședință solemnă, la Palatul Patriarhiei, informează TRINITAS TV. Întâlnirea a fost dedicată Anului omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii. Ședința a fost prezidată de Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel.

Participanții la ședința solemnă a Sfântului Sinod au vizionat cu acest prilej filmul documentar „Familia în atenția Bisericii” realizat de TRINITAS TV, postul de televiziune al Patriarhiei Române.

În cadrul manifestărilor dedicate familiei în Patriarhia Română s-a înscris și Congresul Internațional de Teologie „Familia creștină, o binecuvântare pentru Biserică și societate”. Evenimentul a fost organizat de Patriarhia Română în colaborare cu alte instituții centrale și s-a deschis pe 1 noiembrie. La deschidere a fost prezent și Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel.

Au transmis mesaje cu acest prilej Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Secretariatul de Stat pentru Culte, Academia Română, precum și Universitatea București. De asemenea, cei prezenți la deschiderea lucrărilor au avut prilejul și de a afla cum este nunta la români. TRINITAS TV, televiziunea Patriarhiei Română, a realizat un film documentar despre tradițiile și obiceiurile românilor legate de Cununie, precum și despre simbolistica religioasă a acestei Sfinte Taine.

Congresul „Familia creștină, o binecuvântare pentru Biserică și societate” s-a încheiat pe 3 noiembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente