Ședința Sinodului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

În ziua de 13 mai 2014, la reședința mitropolitană din Iași, s-a întrunit, în ședință de lucru, Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, sub președinția IPS Părinte Mitropolit Teofan. La sinod au mai participat IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, PS Corneliu, Episcopul Hușilor, PS Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, și PS Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe subiecte referitoare la viața bisericească din Moldova, care sunt de competența Sinodului mitropolitan. Între subiectele abordate în această ședință au fost și următoarele:

– propunerile Sinodului Mitropolitan al M.M.B. cu privire la textul „Regulamentului de procedură al instanțelor disciplinare și de judecată ale B.O.R.”;- analiza organizării și desfășurării anuale a lucrărilor atelierului regional „Responsabilitate și implicare” în cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, la care vor participa vicarii administrativi sau consilierii bisericești, precum și inspectorii eparhiali bisericești de la centrele eparhiale;- delegarea persoanelor responsabile pentru coordonarea volumului „Istoria parohiilor ortodoxe” la nivelul fiecărei eparhii din Mitropolia Moldovei și Bucovinei.- analiza raportului privind situația și activitățile Asociației „Oastea Domnului” în cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iașilor

Comentarii Facebook


Știri recente