Ședința preoțească în Protoieria Sascut

Cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, joi, 11 septembrie 2014, s-a desfășurat ședința lunară a preoților Protoieriei Sascut, informează „Ziarul Lumina”.

Cu acest prilej, pr. Vasile Chilianu de la Parohia Motoșeni a prezentat referatul cu tema „Însușirile intelectuale și morale, educația, inteligența și formația politică a Voievodului Martir Constantin Brâncoveanu”. În cadrul expunerii, a fost subliniată educația aleasă pe care a avut-o marele domnitor, lucru care i-a permis să creeze un stil propriu în arhitectura românească și să aibă un rol extraordinar în dezvoltarea culturii românești. „Moralitatea voievodului martir și educația sa religioasă l-au ajutat să nu cedeze în fața marii încercări a vieții sale care a însemnat jertfa supremă, personală”, a spus pr. protopop Ioan Negoiță. În partea a doua a întrunirii, au fost făcute cunoscute preoților noile reglementări în ceea ce privește incompatibilitatea ocupării unor funcții în cadrul instituțiilor bisericești, precum și alte probleme legate de administrația parohială.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 9 – 15 mai 2022

Legătura dintre biserică și sat, ca o împletire între viața laică și cea religioasă, a putut fi văzută atât în evenimentele organizate la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București în săptămâna precedentă, cât…